Hampton-Square-4-150x150 Hampton-Square-150x150 Hampton-Square-3-150x150 Hampton-Square-2-150x150

Hampton Square is an open public space that Gavin Jones redeveloped this year. The works included paving, soiling, tree and shrub planting and turfing and the installation of a water feature with an underground plant room as well as a small play area.

The site is situated in between a supermarket, a public house and a youth club, which all remained open for the duration of the works making access challenging. However working methodically the site was split into phases allowing the public access to certain parts of the site and access to the supermarket, pub and youth club.

Time scale: April 2013-September 2013

Value of Works: Approx. £600,000.00

Resources

Staff and Skill Levels – All staff had CSCS and CPCS cards. Supervisors had SSSTS certification. Specialist sub-contractors were used for stonework restoration, wrought iron restoration, resin and macadam surfacing and de-silting of the lake. Contract managers were SMSTS certified.

Mobility of Resources – A site compound was created for the storage of deliveries and plant. Access and ingress routes were created and segregated from the access of the park users to minimalize disruption.